antoniu tudor

Antoniu TUDOR

TUDOR PSD _page-0001

O luptă dificilă dar nu imposibilă de câştigat. Apel către diasporeni

Dragi Prieteni,

Dragi Diasporeni,

După cum ştiți, candidez pentru Camera deputaților la alegerile din 5 şi 6 decembrie 2020. Am fost conştient ȋncă de la ȋnceputul deciziei de a candida pentru Parlamentul României că va fi o luptă dificilă, ținând cont că românii care trăiesc ȋn diapora au fost ȋmpotriva partidului ȋn care cred eu şi cu care mă indentific ideologic.

Dar m-am ȋnarmat cu credință şi hotărâre să câştig şi vă ȋmpărtăşesc că toate bătăliile le-am pornit ca să le câştig.

Dragi diasporeni, argumentul cu care vin ȋn fața dumneavoastră are ȋn vedere pluralismul politic care vrea să ȋnsemne recunoaşterea diversității. Este ȋn interesul cetățenilor care trăiesc ȋn diaspora să fie reprezentați şi de ideologia de stânga care să le apere interesele. Nu este sănătos pentru democrație ca o comunitate, cea din diaspora, să fie reprezentată doar de dreapta. Sau mai bine spus, şi mă refer acum şi la votanții de dreapta, ȋi cunoasteți şi vă simțiți reprezentați de parlamentarii actuali de diaspora cărora le-ați oferit votul ? Eu unul vă spun sincer că nu am auzit de dumnealor.

Aşadar mi-am asumat o eventuală pierdere, ȋn ciuda faptului că din partea votanților din diaspora, partidul ȋn care m-am ȋnrolat şi ȋn care cred, nu a fost susținut de diaspora dar cred că lucrurile trebuie să se schimbe, şi o spune nu un politician ȋmbătrânit sau ȋnrăit al politicii, ci un tânăr care a venit din județul lui Brâncuşi cu ciubărul pe umăr ca să se realizeze ȋn țara lui Auguste Rodin, maestrul lui Brâncuşi. În cei 7 ani am reuşit să fac un doctorat, cu unul dintre cei mai mari specialişti de drept administrativ din Franța, şi care a fost consacrat “Descentralizării teritoriale ȋn România ȋn lumina istoriei sale administrative ȋncepând cu anul 1859”.

Vă rog să aveți ȋn vedere dragi diasporeni că şi tema pe care am ales-o a fost asumată şi de conducătorul meu de doctorat, care deşi nu este român, este un iubitor de România, pentru că şi eu şi ceilalți colegi români, pe care i-a coordonat dumnealui, am demonstrat că merităm prețuirea ca oameni și ca țară. Sper să vă pot demonstra si dumneavoastră că merit să-mi dați votul şi ȋncrederea dumneavoastră pentru a realiza cât mai multe lucruri bune ȋmpreună, pentru a schimba fața şi soarta României atât din interior cât şi din exterior.

Nu în ultimul rând, vă precizez că sunt absolvent nu doar al facultății de drept, ci și al facultății de teologie, astfel încât, în ființa mea se îmbină atât iubirea pentru lege cât și iubirea pentru Dumnezeu.

În această perioadă am fost binecuvântat de Dumnezeu cu o soție care mi-a dăruit nu numai iubirea ei, ci şi un copil botezat cu numele biblic Raphael-Gabriel.

Trăiesc nădejdea că aceste câteva cuvinte v-au făcut să vă schimbați gândul cu privire la votul şi ȋncrederea ȋn zilele de 5 şi 6 decembrie şi vă ȋntreb oare cine poate reprezenta mai bine diaspora decât o persoană care face ea ȋnsăşi parte din diaspora şi care s-a zbătut cu demnitate şi onestitate să reuşească ȋn viață şi ȋn profesie ?

Vă mulțumesc tuturor ! Cu deosebit respect,

Antoniu TUDOR,

Candidat PSD la alegerile legislative din data de 6 decembrie 2020

pentru Camera Deputaților ȋn circumscripția nr. 43 – Diaspora