antoniu tudor

Antoniu TUDOR

Carmen AVRAM, Antoniu TUDOR

Agricultura – ramura economiei româneşti

România a deținut ȋn timpul guvernării PSD (2017-2019) locul 1 în UE la producția de porumb și floarea soarelui pe anul 2019, iar cifra de afaceri din agricultura românească a crescut cu 26% ȋn această perioadă.

În Programul de Guvernare al PSD 2021-2024, se doreşte o mai mare securitate alimentară, astfel ȋncât pe masa fiecărui român să se găsească produse proaspete şi sănătoase. Aşadar, se va interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri şi derivatele acestora), a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor, etc. Acest lucru este ȋn primul rând sănătos, atât ca demers pentru agricultura românească cât şi pentru sănătatea cetățenilor României.

La nivel european, Europarlamentarul PSD Doamna Carmen Avram, membră a Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European (PE), căreia ȋi mulțumesc pentru toată susținerea, ȋncrederea şi ajutorul din această campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, spune limpede că sub noua Politică Agricolă Comună (PAC) « fermierii noștri, mari și mici, vor fi obligați să renunțe la pesticide ». Beneficiile renunțării la pesticide sunt diverse : ȋn primul rând sănătatea consumatorilor, ȋn al doilea rând salvarea naturii ȋn general (a albinelor), protecţia plantelor, restaurarea biodiversităţii astfel încât fermele să devină un vector de recuperare al biodiversităţii.

Planul de guvernare al PSD ȋn domeniul agriculturii pe următorii 4 ani este unul realist şi benefic pentru sănătatea cetățenilor promovând o mai mare securitate alimentară şi asigurând un trai mai bun pentru fiecare român în parte.

 

 

#SiguranțaUnuiTraiMaiBun

#ÎmpreunăMaiPuternici

#PSDalăturideoameni